امین1 شاهوردی2
- ۱ سال پیش
۱۰ دقیقه
بخون
۰
۰
۱۰۴۹
راه های افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس
این سو تیتر است
این بخشی از متن است
زبان جهان ما یا به عبارت دیگر بخشی از وجود ما که در درون ما وجود دارد اضطراب و احساس استرس است. جهان درون بدن ما با کمک این دو عنصر صحبت می کنند و زمانی میتوان گفت که ما آرام تریم و به آرامش نسبی در زندگی رسیدیم که یاد بگیریم و آرام آرام تمرین کنیم و زبان بدنمان را بلد باشیم و نترسیم از اتفاقاتی که در درون ما رخ خواهد داد چرا که همه ی این علائم نشانه های رشد در وجود ما می باشند. شروع یادگیری این قسمت از زبان بدن عجیب، سخت اما بسیار شیرین و دوست داشتنی می باشد. افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس دو موضوع بسیار مهم در زندگی امروزی هستند. برای افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس باید از روش هایی مانند انجام ورزش هایی مثل تمرین های عمیق تنفسی، یوگا و مدیتیشن غافل نشوید. همچنین استفاده از مدیریت زمان و استفاده از تکنیک های مدیریت استرس مانند پذیرش خود و هدف گذاری مناسب مانند تمرین تفکر مثبت و آموزش منظم به خود و قرار دادن اولویت مناسب به کاهش تنش و اضطراب کمک می کنند. علاوه بر این، ایجاد یک شبکه ی اجتماعی معتبر، یادگیری روش های موثر برقراری ارتباط موثر و رفع ترس از شکست ها در زندگی می توانند کمک های ارزنده ای در این راستا بکنند.
حالا با توجه به خلاصه ای که در بالا ذکر شد سراغ معانی و مفاهیم استرس و روش هایی برای افزایش سلامت روان خود ذکر می کنیم.
سلامت روان یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده ی کیفیت زندگی فردی و اجتماعی می باشد. روان پایه ای ترین بخشی از وجود ماست که اگر نتوانیم از این بخش به خوبی مراقبت کنیم خسارت های جبران ناپذیری را باید بپردازیم که می تواند منجر به مشکلات اساسی شود. از جمله مسائلی که می تواند در سلامت روان ما تاثیر گذار باشد به نبودن اعتماد به نفس، افزایش استرس، فشارهای زندگی و افسردگی اشاره کرد. اما در اصل دو موضوعی که تاثیر زیادی در سلامت روان ما دارند افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس هستند که نقش کلیدی در زندگی هر یک از ما ایفا می کنند. این دو موضوع علت و معلول همدیگر هستند و وجود هر یک از آنها دیگری را کمرنگ تر می کند این طور به نظر می رسد که این دو تاثیرات بسیار زیادی روی یکدیگر داشته باشند. شاید در ابتدا نتوان به راحتی ارتباطی بین اضطراب و اعتماد به نفس پیدا کرد. بااینحال این دو خیلی بیشتر از آنچه فکرش را کنیم بر یکدیگر تاثیرگذارند. برای درک بهتر هر از این ها و هچنین راه های کنترل این دو بهتر است نگاهی ساده به معانی هر یک از آنها داشته باشیم.
استرس
استرس پاسخی هیجانی است. حالتی است که در آن فرد پر از ابهام است و نگران است که نتواند اوضاع را کنترل کند. فرد حین تجربه استرس پر از تشویش و نگرانی است و دائما سوال هایی از خود می پرسد که حتی تحمل اوضاع را برای خود دشوار می کند.در واقع اضطراب حالتی ناخوشایند است که وقتی بدنمان در آن قرار می گیرد بی قرار می شود حالتی که وقتی در شرایط اضطرابی قرار می گیریم دلشوره ای مبهم به ما می دهد.در واقع علائم استرس ابتدا در فیزیک ما پدیدار می شود و بدنمان با این علائم با ما حرف می زند دقیقا شبیه آدمی که به ما نگاه می کند و می گوید من را ببین حالم بد است اما ما به او هیچ توجهی نمی کنیم اما او بار دوم بیبشتر توجه اش را با زیاد شدن درد در بدن نشان می دهد که شاید ما را متوجه عمق قضیه و دردش بکند. پس اضطراب واکنشی بسیار طبیعی در بدن انسان است. همانطور که متوجه شدیم استرس و اضطراب خبر از وجود یک آدم درونی می دهد که ما مدت هاست او را نادیده گرفتیم و الان وقتش رسیده که با او صحبت کنیم. در این شرایط است که فرد مبتلا به استرس روی شادکامی و رضایت مندی را نبینند. این افراد اصولا از ناکارآمدی خو.د در محیط کاری ناراضی هستند چرا که نتوانسته کفایت و کارآمدی لازم را نشان دهند. کیفیت زندگی اینگونه افراد غالبا خیلی پایین تر از سطح انتظاراتشان است. استرس در صورتی می تواند خطرناک باشد که به طور مداوم و در مقیاس بزرگی باشد.
اعتماد به نفس
اعتماد به نفس احساس اعتماد به توانایی ها، کیفیت ها و قضاوت خود است. این یک باور به خود است که به فرد اجازه می دهد ریسک کند، چیزهای جدید را امتحان کند و با چالش ها روبرو شود.احتمال موفقیت افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند در تمام زمینه های زندگی شان از جمله روابظ شخصی، شغلی و شادی کلی شان بیشتر است به عبارتی اعتماد به نفس حالتی است که در آن فرد احساس میکند میتواند محیط اطرافش را کاملا در کنترل خودش درآورد. درواقع یک فرد با اعتماد به نفس به خود و عملکردهای خود ایمان کامل دارد و همین امر موجب رضایت از خود می شود که تداوم در آن باعث می شود که شما در دست یابی به اهداف زندگی با ناکامی و شکست رو به رو نشوید. وقتی ما آمکوزش ببینیم و یاد بگیریم که با بدنمان دوست شویم و زبانش را بفهمیم در این صورت است که می توانیم خودمان را درک کنیم، خودمان را بیشتر دوست داشته باشیم و این درک باعث می شود آرام تر باشیم و همین امر باعث می شود که اعتماد به نفس بهتری داشته باشیم و تجربیات جدید بهتری را تجربه کنیم چرا که درک شرایط دلهره آور که مدت ها با آن دست و پنجه نرم می کردیم باعث می شود که علائم اضطرابمان را کم کنیم و عاقلانه تر رفتار کنیم. این اتفاقی است که در رابطه با درون سالم در هر انسانی رخ می دهد.
با توجه به تعاریفی که در بالا ذکر شد می توان گفت یک فرد زمانی که در یک موقعیت، با اعتماد به نفس رفتار میکند نسبت به محیط بیرون احساس کنترل دارد ولی با این حال همین فرد حین تجربه اضطراب احساس میکند که کنترل اوضاع را از دست داده است و همین فکر به زیاد شدن استرس در برخی مراحل می انجامد. البته رابطه اعتماد به نفس واسترس یک رابطه دوسویه است و اعتماد به نفس نیز متقابلاً بر میزان اضطراب ما تاثیر میگذارند. در واقع اضطراب باعث میشود که ما نتوانیم با اعتماد به نفس رفتار کنیم، و سپس آن رفتار خود باعث اضطراب و استرس بیشتر میشود.
راه های مقابله با استرس و افزایش اعتماد به نفس به این آسانی ها میسر نمی باشند و نیاز به تمرین و ممارست زیادی می باشند. اما ما در اینجا برخی از روش هایی که کمک می کنند در شرایطی شما بتوانید اضطراب را کم و اعتماد به نفس را افزایش دهید را بازگو می کنیم.
1-تجارب مثبت: وقتی تجربه ی مثبتی داریم ، به ما کمک می کند تا یک حس قوی خودکارآمدی ایجاد کنیم. خود کارآمدی باور به توانایی فرد برای موفقیت در یک کار یا هدف ویژه است. وقتی سابقه ی موفقیت داریم به ما کمک می کند باور کنیم که می توانیم در آینده موفق شویم.
2-مدیریت زمان و نوشتن افکار و احساساتتان را در اولویت برنامه هایتان قرار دهید: مدیریت زمان و نوشتن برنامه های هرروزتان می توانند تا حدود خیلی زیادی از استرسی که در وجودتان به علت فشارهای کاری هر روزه تان ایجاد شده بکاهد با این روش شما می توانید با نوشتن فقط یک ساعت قبل خواب در مورد اجرای برنامه های فردایتان اطمینان کسب کنید و این امر به کاهش اضطراب شما می انجامد. نوشتن دستاوردها و اهداف کمک بزرگی در این راه انجام می دهند. وقتی کاری را که قصد انجام آن را دارید انجام می دهیم، به ما احساس غرور و موفقیت می دهد. این می تواند به افزایش اعتماد به نفس ما کمک کند و ما را برای تعیین و رسیدن به اهداف آینده بیشتر کند.
3- اهداف واقع بینانه تعیین کنید: وقتی اهدافی را تعیین می کنید که رسیدن به آنها بسیار دشوار است خود را برای شکست آماده می کنید . این امر می تواند به اعتماد به نفس شما آسیب جدیی وارد کند در عوض اهداف کوچک و قابل قابل دستیابی که در طول زمان خاصی به آن برسید می توانند حال شما را دگرگون سازند.
4- ریسک کنید: بیرون رفتن از منطقه ی امن و راحتی می تواند ترسناک باشد اما راهی عالی برای ایجاد اعتماد به نفس است وقتی خودتان را به چالش می کشید و موفق می شوید به شما احساس موفقیت می دهد و اعتماد به نفستان را افزایش می دهد.
۵- روی نقاط خود تمرکز کنید: هرکسی نقاط قوت و ضعفی دارد. وقتی روی نقاط قوت خود تمرکز کنید به شما کمک می کند تا خود را در یک نور مثبت تر ببینید. این می تواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. علاوه بر این گفتار مثبت با خود را تمرین کنید. نحوه ی صحبت با خودتان مهم است اگر آدمی هستید که مدام خود را به پایین می کشید و به خودتان ایمان ندارید احساس بالا بردن اعتماد به نفس در شما کمی دشوار خواهد بود اما نباید ناامید شد شما می توانید با مواردی که ذکر شده و کمک هایی که خودتان در حق خودتان می کنید پیشرفت قابل توجهی بکنید. این به این معنی است که روی نقاط قوت و دستاوردهای خودتان تمرکز کنید و وقتی اشتباهی می کنید با خودتان مهربان باشید.
۶- حمایت اجتماعی: داشتن دوستان و اعضای خانواده حامی می تواند به افزایش اعتماد به نفس در ما کمک کند وقتی می دانیم که افرادی در دوروبرمان داریم که به ما ایمان دارند، باعث می شود به خودمان ایمان بیاوریم و متکی به توانایی ها و استعداد های خود شویم.
۷- تمرینات تنفسی: تمرینات تنفسی می توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند. با تمرینات تنفسی مثل ورزش هایی مانند یوگا و مدیتیشن می توانید آرامش و انرژی مثبت را به بدن خود منتقل کنید. با این کار می توانید بدن خود را فعال کنید و احساس سلامت و آرامش را به بدن خود القا کنید. ورزش و قعالیت بدنی می تواند به افزایش سطح سرتونین و دوپامین، دو هورمون مغزی که با سلامت روان مرتبط هستند، منجر شود که به بهبود خلق و خوی فردی بیانجامد. همچنین ورزش می تواند به کاهش استرس و افسردگی کمک کند و فرد را به دنبال داشتن یک زندگی سالم و پر انرژی ترغیب کند.
۸- بودن در جمع هایی که به خلق محیط مثبت کمک می کنند: با داشتن محیط مثبت و بودن در جمع هایی که واقعا دوستشان دارید و بازگو کردن تجارب تان به خود باوری عمیقی دست پیدا می کنید و بیان احساسات شما و هر یک از دوستانتان می تواند نقش موثری در بالا رفتن اعتماد به نفستان کمک شایانی بکند. ایجاد اعتماد به نفس نیازمند زمان و تلاش است اما ارزشش را دارد. وقتی اعتماد به نفس بالایی داشته باشید احتمال موفقیت شما در تمام زمینه های زندگی بیشتر خواهد شد.
۹-کمک از افراد خبره نظیر روانپزشکان و روانشناسان: برای کاهش اضطراب های ناشی از زندگی ماشینی امروزی ما به تنهایی نمی توانیم استرس و اضطراب هایمان را کنترل کنیم و بهتر است از افراد متخصص این کار کمک بگیریم که در کنار آموزش های آنها بتوانیم راحت تر این مسیرمان را طی کنیم. افراد متخصصی که در کنار شما خواهند بود تا آموزش های لازم و مورد نیاز شما را گام به گام با شما پیش ببرند و تا اطمینان کامل شما را تنها نگدارند.